Koszmar błędów silnika i inne

ODPOWIEDZ
Kliko12

Koszmar błędów silnika i inne

Post autor: Kliko12 »

Witam serdecznie chciałbym dowiedzieć od kogoś kto może miał ten sam problem z wyświetlanymi informacjami na desce rozdzielczej:
HDC FAULT System not available, Park break fault, suspension lowered, engine fault.
Mam auto 2 miesiące i mam już go dość elektronika daje mi w kość a na dodatek słychać na wolnych obrotach pojedyncze stuki metaliczne na górze silnika tam gdzie znajduje się sprężarka. Silnik 4.2 benzyna supercharged 390km RRS 2005 r. Po sprawdzeniu interfejsem diagnostycznym pokazało brak łączności z czujnikiem ABS a we wtyczce zasilającej multimetr pokazał zasilanie 11.8 v gdy wtyczkę podłącze to na kablach jest brak zasilania gdy rozłącze i wezmę probówkę do prądu 6-12v to się nie zapala. Czujnik oczyściłem i zamówiłem nowy więc czekam na dostawę, do tego czasu może ktoś mi podpowie jak sobie radzić z takimi autami ztym wszystkim. Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
V12
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Koszmar błędów silnika i inne

Post autor: V12 »

Stuki z okolicy kompresora to zapewne sprzęgiełko. Co do engine fault, podaj proszę nr błędu.
Wszystkie nowe części Land Rover, Range Rover https://sklep.v12.com.pl tel. 506 11 22 04
ODPOWIEDZ