Dziwne zachowanie zestawu H/K

ODPOWIEDZ
Taperson
Posty: 722
Rejestracja: wtorek 23 sie 2011, 18:06

Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: Taperson » niedziela 09 gru 2012, 20:34

A wiec
zestaw ori caly H/K
objaw jest taki:
w chlodniejsze dni czyli poniżej 10st
po odpaleniu auta gra tak jakby sam tyl po chwili załącza sie przód,i potem jest już dobrze.
jednak jak temp jest jeszce niższa to wieksze cyrki sa bo przód sie pojawia i znika raz caly raz tylko lewa strona gra las prawa raz sie bierze głośniej raz ciszej.

wydaje mi sie ze to wzmacniacz/zwrotnica, wiem czytałem ze generalnie wzmacniacze sa w każdych drzwiach jednak również pojawiła mi sie informacja ze byly zestawy z jednym głównym wzmacniaczem i własnie na to bym stawial, bo zbyt malo prawdopodobnym wydaje sie byc opcja padnięcia wszystkich 4 wzmacniaczy w każdych drzwiach.
Obrazek

Awatar użytkownika
kaczy-k9
Posty: 224
Rejestracja: niedziela 05 wrz 2010, 11:16
Lokalizacja: warszawa

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: kaczy-k9 » sobota 04 maja 2013, 14:16

Doszedłeś co to było?
Też mam problem z H/K. Pojawił się już po naszych robótkach ostatnich :)
U mnie na nierównościach raz się włącza raz wyłącza prawa strona.
2.5 DSE

Taperson
Posty: 722
Rejestracja: wtorek 23 sie 2011, 18:06

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: Taperson » sobota 04 maja 2013, 15:12

ha to ciekawe bo wymiana podsufitki i zamka maski :P raczej sie ma nijak do HK.
zwłaszcza ze żadnych kabli nie ruszalismy.
a HK jeszcze nie ogarniety, ale niedługo bede w swoim wyciągał boczki drzwiów to sprawdzę u siebie wszystkie wtyczki i połączneia bo to gdzies tam problem lezy.

a u Ciebie to sam nie wiem
co ci dokladniej wyłącza? sprawdzałeś czy to tylko jeden głośnik jedne drzwi ? no bo zeby cala strona czyli przednie tylne drzwi
Obrazek

Awatar użytkownika
kaczy-k9
Posty: 224
Rejestracja: niedziela 05 wrz 2010, 11:16
Lokalizacja: warszawa

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: kaczy-k9 » sobota 04 maja 2013, 22:05

Taperson pisze:ha to ciekawe bo wymiana podsufitki i zamka maski :P raczej sie ma nijak do HK.
Nic nie sugerowałem, po prostu jakby wcześniej to się stało to może byśmy gdzieś poszperali.
Taperson pisze:co ci dokladniej wyłącza? sprawdzałeś czy to tylko jeden głośnik jedne drzwi ? no bo zeby cala strona czyli przednie tylne drzwi
Cała prawa strona, jak pojadę faderem w kierunku R to jest cisza jak makiem zasiał :o
2.5 DSE

Awatar użytkownika
andrzejM
Posty: 143
Rejestracja: piątek 04 lis 2011, 08:37
Lokalizacja: Wrocław

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: andrzejM » niedziela 05 maja 2013, 09:37

Sprawdź złącza u podstawy prawego słupka A, przy podłodze pod plastikową osłoną - lubią złapać wilgoć - a na jednym z nich są głośniki prawej strony.

Awatar użytkownika
kaczy-k9
Posty: 224
Rejestracja: niedziela 05 wrz 2010, 11:16
Lokalizacja: warszawa

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: kaczy-k9 » niedziela 05 maja 2013, 21:39

Dzięki. :)
2.5 DSE

Taperson
Posty: 722
Rejestracja: wtorek 23 sie 2011, 18:06

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: Taperson » poniedziałek 06 maja 2013, 08:55

Paweł patrzyles juz?
bo moze zanim rozbierzesz u siebie to w moim angliku juz sa boczki zrzucone i wszytko jest na wierzchu mozna zobaczyc dokładnie jak co i gdize idzie
Obrazek

Awatar użytkownika
kaczy-k9
Posty: 224
Rejestracja: niedziela 05 wrz 2010, 11:16
Lokalizacja: warszawa

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: kaczy-k9 » poniedziałek 06 maja 2013, 13:59

Nie, jeszcze nie zaglądałem. No pewnie, super plan! To kiedy jedziemy? :)
2.5 DSE

Taperson
Posty: 722
Rejestracja: wtorek 23 sie 2011, 18:06

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: Taperson » poniedziałek 06 maja 2013, 22:17

kaczy-k9 pisze:Nie, jeszcze nie zaglądałem. No pewnie, super plan! To kiedy jedziemy? :)
no nie wiem czy w tym tygodniu sie bede wybieral ale jak cos to tez jakis piatek albo czwartek.
dam ci znac odpowiednio wczesniej
no chyab ze temat jest nie cierpiacy zwloki :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kaczy-k9
Posty: 224
Rejestracja: niedziela 05 wrz 2010, 11:16
Lokalizacja: warszawa

Re: Dziwne zachowanie zestawu H/K

Post autor: kaczy-k9 » wtorek 07 maja 2013, 14:48

Nie, nie pali się. Ale daj znać jak coś. :)
2.5 DSE

ODPOWIEDZ